Home

Nieuws

'Douanedeal WTO binnen handbereik'

Genève - Onderhandelaars binnen de Wereldhandelsorganisatie (WTO) naderen een akkoord dat de internationale handel moet vergemakkelijken. Dat stelde WTO-president Roberto Azevêdo vrijdag.

De onderhandelingen gaan voornamelijk over afspraken die douaneprocedures moeten versoepelen. De WTO hoopt dit weekeinde een akkoord te kunnen sluiten, dat in december op de WTO-top in Bali door handelsministers kan worden bekrachtigd.

De succesvolle afronding van de onderhandelingen is van groot belang voor de WTO, waar de voortslepende onderhandelingen over een veelomvattend vrijhandelsakkoord de afgelopen jaren zijn doodgebloed. De voorstellen die nu op tafel liggen, zijn een afgezwakte variant van de hervormingen waar die zogeheten Doharonde toe had moeten leiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.