Home

Nieuws 633 x bekeken

Deutsche Bank: 97 procent klanten eind dit jaar weg

Frankfurt am Main - De Deutsche Bank heeft aan het eind van dit jaar met 97 procent van de mkb-klanten die een spaarrekening of rekening-courant hebben een overeenkomst over vertrek of afbouw van het krediet. Dat laat de bank vandaag weten.

De inkrimping van het klantenbestand is een gevolg van aanscherping van de strategische focus op commercial banking en grootzakelijke klanten. Deze strategische heroriëntatie wordt 'volgens plan' afgerond, aldus de bank.

Met de 4.000 klanten die een langlopende rekening hebben verwacht de bank volgend jaar tot een passende oplossing te komen. Ook van deze klanten wil de bank afscheid nemen. Onder deze 4.000 klanten zitten veel boeren en tuinders.

Dezer dagen maken veel mkb'ers een overstap naar een andere bank, zegt Harm Wiegersma van de Stichting Meldpunt Klachten Deutsche Bank. "Het zijn er wel tien per dag. Dat gaat heel voortvarend. Maar er zijn er ook die tussen wal en het schip dreigen te raken. Daar maken we ons hard voor." Deze ondernemers zijn niet in staat om het openstaande bedrag op de rekening-courant in een keer af te lossen. De Deutsche Bank heeft aangegeven met deze ondernemers een aflossingstermijn overeen te willen komen.

De Stichting Meldpunt, LTO Nederland en MKB Nederland zijn in overleg met de bank over regelingen voor deze klanten.

Of registreer je om te kunnen reageren.