Home

Nieuws 2 reacties

CZAV: 1,75 miljoen terug naar boer

Wemeldinge - CZAV betaalt dit jaar 1,75 miljoen euro terug aan leden en afnemers middels een nakorting. Het geld gaat terug naar de boer via een korting op gewasbescherming (tot 8 procent), meststoffen (tot €7,50 per ton) en veevoeders (idem).

De betreffende klanten krijgen van CZAV binnen enkele weken een creditnota.
De nakorting is gevolg van een gunstige omzetontwikkeling, aldus de coöperatie die vooral klanten in Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden bedient. Het gebruik van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen in het seizoen 2012/2013 lag lager dan in eerdere jaren, aldus CZAV, maar het marktaandeel groeide. Opbrengsten uit deelnemingen, zoals supermarktketen Agrimarkt, droegen eveneens positief bij aan het resultaat.
In 2012 bedroeg de nakorting 1,6 miljoen euro terwijl in 2011 en 2010 nog respectievelijk 2 miljoen en 1,85 miljoen euro is terugbetaald. CZAV probeert de terugbetalingen te beperken door scherp in de prijs af te zetten, zodat leden en afnemers niet eerst te veel betalen.

Laatste reacties

  • koestal

    zo hoort het ,de winst moet terug naar de boer

  • ed12345

    koestal daar is het ook een cooperatie voor

Of registreer je om te kunnen reageren.