Home

Nieuws 6 reacties

Bruschke vindt politiek een wonderlijk gebeuren

Lelystad - De hoogste veterinair ambtenaar, Christianne Bruschke, lijkt nog erg te moeten wennen aan de Haagse dynamiek, waar ze zich inmiddels vier jaar staande houdt. Op een bijeenkomst in Lelystad legde ze uit hoe ingewikkeld het speelveld is geworden, waarin zij moet opereren.

Het parlement eist een grotere rol op dan handig is voor de uitvoerders. "In de Tweede Kamer is nu zelfs een motie  ingediend, waarin de regering wordt gevraagd om maatregelen eerst aan het parlement voor te leggen voordat ze worden uitgevoerd. Dan wordt het wel lastig om een crisis te bestrijden. Maar het is kennelijk de politieke werkelijkheid waar we mee moeten leven en die we niet kunnen negeren."

Bruschke zegt dat de crisisbestrijding in het veterinaire veld vaak doorkruist wordt door de politiek. "Bij de Q-koorts hebben we wel 25 debatten gehad, nog tijdens de bestrijding van de uitbraak."

Bij de discussie over de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ziet ze ook enige wispelturigheid. "Er zijn bezuinigingen, verbeterplannen, en alles moet morgen af, en dan is het weer niet goed en moet er weer geld bij. Al die mensen die in de Kamer zitten hebben het allemaal zelf besloten. Je kunt zeggen dat het een wonderlijk gebeuren is, maar je hebt er wel mee te maken."

Zo is het ook met de wisseling van de wacht als er een ander kabinet komt. "Ik zit hier nu vier jaar en er zijn al meerdere bewindslieden langs gekomen. En met elke bewindspersoon waait er een andere wind, waar het departement zich naar moet richten. Dat is op zich heel logisch, dat is de democratie. Maar voor de buitenwereld  lijkt het soms dat je zwabbert, kijk naar de discussie over de Hedwigepolder."

Laatste reacties

 • agratax2

  Hopelijk wordt de politiek wakker en krijgt mevr. Bruschke meer vrijheid van handelen. De opmerking uit Moskou, dat het bij ons de controle een bende is, lijkt aardig te kloppen. De Tweede Kamer zelf schijnt de oorzaak te zijn, helaas willen ze het niet weten en niet horen. De regenten voelen zich in hun eer en macht aangetast als er ook maar iemand opmerkt dat het beter en adequater kan zonder het vergaderzaal met de blauwe stoeltjes. Als volgende maand Moskou inderdaad de deur sluit voor onze zuivel, dan moeten de regenten weer op zoek naar nieuwe bureuacratie ter verbetering en moet de minister met hangende pootjes naar Moskou om het -misverstand- uit te praten, in plaats van dat Den Haag de koe bij de horens vat en onze controle apparaten meer bevoegdheid geeft om het werk goed uit te voeren zodat onze afnemers tevreden zijn.

 • alco1

  Door domheid een bende zou ik er aan toe willen voegen en in de meeste buitenlanden een corrupte bende.

 • minasblunders1

  Agratax, las ik nu laatst niet in een reactie van jou dat je in landen als Rusland juist je rug recht moest houden? Dan zouden ze meer respect voor je hebben.

 • agratax2

  Ik heb geschreven dat onze minister moet gaan uitleggen waarom de Russen gelijk hebben m.b.t onze controle diensten. Volgens mij schrijft mvr. Bruschke dat de politicie -geil op scoren- haar werk nagenoeg onmogelijk maken. Willen we dus blijven exporteren zullen we moeten uitleggen, dat de inbreng van de niet deskundige politicie echt nodig is om de controles te fiateren maar vooral te verbeteren. Dit heeft volgens mij niets te maken Rechte rug o.i.d. het is gewoon uitleggen dat wij helaas over bemoeizuchtige politicie hebben en het darom lijkt op een chaos.

 • tinus888

  t kwartje is gevallen,nu uitkijken voor je baantje

 • tinus888

  oppassen dus

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.