Home

Nieuws

Brabant heft bouwstop geitenhouderij op

Den Bosch - De specifieke bouw- en uitbreidingsstop voor geiten- en schapenhouderijen in Noord-Brabant geldt niet meer. Dat hebben Provinciale Staten besloten.

De geiten- en schapenhouderijen worden behandeld zoals alle veehouderijbedrijven in Noord-Brabant, waarvoor sinds 20 september een algehele bouwstop voor geldt tot nieuw beleid van kracht is. Alleen onder strikte voorwaarden kunnen veehouderijbedrijven nog kans maken op een vergunning. Veehouderijbedrijven moeten aantoonbaar extra maatregelen nemen om de risico's van volksgezondheid te verminderen, willen zij in aanmerking komen voor een vergunning.

Het nieuwe veehouderijbeleid maakt een bouwstop voor specifiek de geiten- en schapenhouderij overbodig, menen de Brabantse Staten.

Het bouwverbod in Brabant werd eind 2009 ingesteld na de uitbraak van Q-koorts. Landelijk werd een verbod op uitbreiding voor de geiten- en schapenhouderij in 2011 al ingetrokken. Alleen Noord-Brabant handhaafde de bouwstop en verlengde de bouwstop sindsdien twee maal met telkens een jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.