Home

Nieuws

Belgisch vleeswarenbedrijf ziet winst dalen

Waarschoot – Het Belgische vlees- en maaltijdenbedrijf Ter Beke, dat in Nederland eigenaar is van versnijder Langeveld/Sleegers in Wijchen en Ridderkerk, waarschuwt dat de omzet en winst dit jaar lager uit zullen komen.

De problemen doen zich vooral voor bij bereide gerechten waar de in het eerste halfjaar ingezette verkoopdaling nog steeds doorgaat. De vleeswarendivisie ziet de verkopen ook in het derde kwartaal juist verder toenemen.

''De volume- en omzetdaling in de bereide gerechtendivisie en de bijkomende investeringen in deze markt in de eerste negen maanden van 2013 reflecteren zich tevens in een lager bedrijfsresultaat voor deze divisie dan in dezelfde periode van 2012. Ook dit lagere bedrijfsresultaat wordt slechts ten dele gecompenseerd door de resultaatsverbetering in de vleeswarendivisie. Op basis van de omzetevolutie in het derde kwartaal is de groep van oordeel dat de eerder aangekondigde ambitie om in 2013 het resultaat van 2012 te evenaren, moeilijk kan aangehouden worden,'' aldus Ter Beke in een verklaring aan de beurs van Brussel. Daar leidde de winstwaarschuwing tot een daling van de koers met een kleine 3 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.