Home

Nieuws 604 x bekeken

Amsterdam wil geen gentechvrije zone

Amsterdam - De Amsterdamse gemeenteraad wil niet dat de hoofdstad een gentechvrije zone wordt. Dat is de uitkomst van een debat over het voorstel Amsterdam Gentechvrij van de Partij voor de Dieren Amsterdam.

De beslissing komt een dag nadat de Europese commissie heeft aangekondigd een nieuw soort transgene mais te willen toestaan voor teelt. De meeste partijen gaat het op dit moment te ver en is het te prematuur een dergelijke beslissing te nemen.
Initiatiefnemer van het voorstel fractievoorzitter Johnas van Lammeren van de PvdD is teleurgesteld. "Ik betreur het besluit van de gemeenteraad zeer. Genetische manipulatie heeft onaanvaardbare risico's voor milieu, gezondheid en biodiversiteit. Een gentechvrije zone is een stap richting duurzame landbouw."

Van Lammeren hekelt het ingenomen standpunt van PvdA, SP en D66. "Het is opvallend dat onder andere PvdA, SP en D66 tegen het voorstel hebben gestemd, terwijl deze partijen elders in het land initiatieven voor gentechvrije zones hebben gesteund. Zo wilde D66 heel Drenthe gentechvrij verklaren en hebben de PvdA en SP een gentechvrij Nijmegen, Culemborg en Friesland gesteund."

Of registreer je om te kunnen reageren.