Home

Nieuws 5 reacties

Agribusiness doet het goed in Quote 500

Amsterdam - Boeren en tuinders staan niet in de Quote 500. Wel is goed geld te verdienen met toelevering, verwerking en handel in de agribusiness. Dat blijkt weer uit de editie 2013 van de Quote 500.

Op de lijst met de 500 rijkste personen en 50 rijkste families in Nederland staan tientallen personen en families die fortuin hebben gemaakt met de verwerking en verkoop van agrarische producten of toelevering aan de sector.

Wijnand Pon is veruit de rijkste persoon die ook daadwerkelijk actief is in de landbouw met fokkerijorganisatie Koepon. Pon is in totaal goed voor 2 miljard euro (plaats 5). Bij de eerste 100 staan op plek 82 Alexander van der Lely van de gelijknamige fabrikant van landbouwmachines (300 miljoen) en Jaap Vreugdenhil van het gelijknamige zuivelbedrijf met 290 miljoen op plek 85. Hoogste nieuwkomer uit de agri-sector zijn Rien en Pierre Leeyen die actief zijn in vastgoed, nertsen en landbouwmachines op plaats 299. Volgens Quote zijn ze goed voor een vermogen van 90 miljoen euro.
De familie De Heus (veevoer) staat op de achtste plek in de familie top-50 met een vermogen van 600 miljoen euro gevolgd door de familie Van Drie (kalfsvlees) die met 450 miljoen euro goed zijn voor een veertiende plaats. Ook de families Beemsterboer en Barten staan door hun belangen in Bejo Zaden in de familie top-50 op plaats 32 en 45 met respectievelijk een vermogen van 180 en 125 miljoen.

Laatste reacties

 • massy

  Weinig geven en heel VEEL nemen.

 • minasblunders1

  Ja hè hè, anders word je niet rijk natuurlijk.

 • probe14

  Geen boer erbij? Wat vreemd...

 • Case1056

  geld stroomt naar geld, maar investeren deze mensen ook weer terug. Dan is het goed.

 • Case1056

  oke

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.