Home

Nieuws 2 reacties

'ABN niet verplichten Deutsche Bank-klanten over te nemen'

Den Haag - Minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën wil de ABN Amro niet verplichten om de klanten die destijds gedwongen zijn ondergebracht bij de Deutsche Bank terug te nemen. Dat zegt hij tijdens een debat in de Tweede Kamer over kredietverstrekking.

Bij de overname van de ABN Amro door de staat moest een deel van de portefeuille worden verkocht naar de Deutsche Bank. Deze bank wil nu af van 18.000 klanten. Het gaat om 14.000 klanten met een spaarrekening of lopende rekening en 4.000 klanten met een lening. De bank wil per 30 november afscheid nemen van de klanten. "Als dat niet lukt zal niemand gedwongen worden om kosten wat het kost te worden ondergebracht bij een andere bank", zegt Dijsselbloem.

Veel klanten bij de bank hebben moeite om elders onder vergelijkbare voorwaarden een lening af te sluiten. PVV-Kamerlid Tony van Dijck roept de minister daarom op om de ABN Amro, in eigendom van de staat, te verplichten om de klanten weer terug te nemen alsof het oude klanten zijn. Dijsselbloem wil dit niet. "De ABN Amro neemt klanten over, net zoals andere banken dat doen. Maar ik ga geen bankdirecteur spelen en de bank verplichten om de klanten terug te nemen. Dat is ook niet nodig", zegt hij. In december verwacht Dijsselbloem met een nieuw overzicht te komen hoe het staat met het onderbrengen van de klanten van DB bij andere banken.

"Concrete problemen worden bij ons gemeld en daarover gaan we in gesprek met de Deutsche Bank", zegt Dijsselbloem.

Ook VVD-Kamerlid Aukje de Vries en CDA-Kamerlid Agnes Mulder maken zich zorgen over de ondernemers bij de Deutsche Bank.

Laatste reacties

  • Wian

    Nee wie heeft ons in de problemen gebracht door vrij wilg verplicht verkocht aan de DB , en zoals gewoonlijk is er nu weer niemand thuis weer een staaltje van onbetrouwbare overheid.

  • magerehein

    Het zou sowieso eens fijn zijn als ABN-AMRO medewerkers(lees eigendom van de staat) eens fatsoenlijk antwoord geven als je vraagt of er bij hun mogelijkheden zijn omdat ons bedrijf op slot word gezet door europees wanbeleid.

Of registreer je om te kunnen reageren.