Home

Nieuws 419 x bekeken

Zwitserse voorvechter duurzame landbouw gelauwerd

Stockholm - De Zwitserse voorvechter van duurzame landbouw, Hans Herren (65) is onderscheiden met de Right Livelihood Award, een laureaat dat ook wel wordt aangeduid als een alternatieve Nobelprijs.

Herren heet zich gespecialiseerd in gewasbescherming met gebruikmaking van duurzame en zo mogelijk biologische technieken.  Hij vindt dat de landbouw veel te veel afhankelijk is geworden van niet duurzame producten die gebaseerd zijn op eindige grondstoffen zoals olie en fosfaat.

De Zwitser werkte lange tijd in Afrika, waar hij zocht naar mogelijkheden om plagen in cassave en mango's te bestrijden. Sinds 2004  is Herren mede-voorzitter van het International Assessment of Agricultural Science and Technology for Development, een denktank van wetenschappers en beleidsmakers die zich inzet voor de ontwikkeling en verspreiding van kennis over de landbouw.

Herren bepleit de ontwikkeling van eenvoudige oplossingen die stoelen op de kennis van boeren zelf en die de verbinding tussen producenten en consumenten herstellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.