Home

Nieuws 1297 x bekeken

Zeker 10 miljoen euro schade landbouw

Doetinchem - De schade als gevolg van de zuidwesterstorm in de land- en tuinbouw zal zeker oplopen tot 10 miljoen euro. Het aantal schademeldingen komt uit boven de 1.000, meldt verzekeraar Achmea Agro.

Maandag waren al 500 agrarische schademeldingen gedaan en dinsdag verdubbelde dat aantal. De eerste inschatting van de schade is 10 miljoen euro. Ongeveer een vijfde van de schademeldingen doet zich voor in de glastuinbouw. De rest van de meldingen komt uit de veehouderij en akkerbouw. De schade in de glastuinbouw is naar verhouding groot. Ongeveer de helft van de geschatte schade is geleden door tuinders. 
De provincies Noord Holland, Friesland en Groningen zijn het zwaarst geraakt door de storm.

Of registreer je om te kunnen reageren.