Home

Nieuws 1046 x bekeken

Zeeuwse kavelruil slaat aan

Middelburg - Het provinciaal kavelruilbureau in Zeeland heeft tot augustus van dit jaar 720 hectare grond op vrijwillige basis geruild. De provincie noemt dat in een tussentijdse evaluatie een groot succes.

Het kavelruilbureau bestaat één jaar. Doel is om eind volgend jaar 1.800 hectare grond geruild te hebben. Gedeputeerde Carla Schönknecht is blij met het gebleken succes en ze noemt het een opsteker dat de diensten van het rijk het Zeeuwse project als een voorbeeld zien voor de rest van het land.

Een van de voordelen van de kavelruil is de vermindering van de afstand die agrarisch ondernemers met hun werktuigen moeten afleggen. De inmiddels gerealiseerde kavelruilen in Zeeland besparen de boeren in totaal 1.539 kilometer aan verkeersbewegingen. Dat komt de verkeersveiligheid ten goede, vermindert het dieselgebruik en is ook goed voor de reductie van de uitstoot van broeikasgassen. Kavelruil zorgt ook voor oplossing van juridische kwesties bij de aanleg van nieuwe wegen of andere infrastructurele projecten.

Of registreer je om te kunnen reageren.