Home

Nieuws 1561 x bekeken 6 reacties

ZLTO organiseert bezwarenbombardement

Den Bosch - De Zuidelijke land- en tuinbouworgnaisatie wil met een bezwarenbombardement maximaal verzet aantekenen tegen het beleid van de provincie Noord-Brabant.

De ZLTO roept leden op gebruik te maken van het democratisch recht in bezwaar te gaan tegen de verordening Ruimte, die tot 11 oktober ter inzage ligt.

Directe aanleiding voor de ZLTO-actie is het provinciale besluit om de uitbreiding van land- en tuinbouwbedrijven zo goed als onmogelijk te maken. Consequenties van het Brabantse beleid is onder meer dat 1.200 melkveebedrijven die nog ontwikkelingsmogelijkheden hadden opeens op slot gaan. Volgens ZLTO zou de provincie zich juist moeten inzetten voor het behoud van grondgebonden bedrijven die zich nog kunnen en willen ontwikkelen.

De ZLTO roept alle Brabantse leden - zowel veehouders als tuinders als akkerbouwers - op in actie te komen, bijvoorbeeld door bezwaar aan te tekenen tegen de Verordening Ruimte. "Via een opeenstapeling van eisen dwarsboomt het provinciebestuur boeren en tuinders keer op keer in hun ontwikkeling. De bouwstop voor veehouderijen die vorige maand is afgekondigd, was de druppel. De ZLTO is boos'', staat dinsdag in een verklaring.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  worden allemaal in een pennenstreek ongegrond verklaard, nee lto, je zult toch met iets beters moeten komen

 • gjh

  prutsers dat maakt geen indruk weer een softe actie zonder resultaat en de ambtenaartjes lachen zich een breuk.

 • anton1937

  Goed wat de ZLTO voorstelt om bezwaar te maken tegen de. Verordening Ruimte. De verordening belemmerd de ontwikkeling van de landbouw en jaagt de boeren op hoge kosten.Ik ben het niet eens met Schoenmakers dat deze bezwaarschriften met een pennenstreep ongegrond verklaard kunnen worden.Alle bedrijven die nu in een groenblauwe zone terecht komen zullen m.i in het gelijk worden gesteld. De gedeputeerde De Boer is op het verkeerde weg bezig en kan het beste opstappen, deze VVD er sloopt het hele bedrijfsleven.

 • BW

  Ik lees dat 1200 melkveebedrijven op slot gaan. Over varkensbedrijven hoor ik ZLTO niks zeggen. Tellen die niet mee? Misschien om dat die niet grondgebonden zijn?? Ik durf te stellen dat van die 1200 melkveebedrijven er geen 10 totaal grondgebonden zijn. ZLTO, melkveebedrijven zijn net zo intensief als varkensbedrijven. En doe ook niet of er koeien buiten lopen. Ik zie er geen enkele lopen in het ZLTO gebied. Ja, misschien 200 koeien achter een zeiltje in de koeienstal.

 • alco1

  Als de mestafzet goed geregeld is, mag er betreft dat facet geen enkele belemmering zijn tot uitbreiding. Dit geld voor elk dier houdend bedrijf.
  Milieudruk (gebied) is wel een facet waar rekening mee moet worden gehouden.

 • vof.verhoeven1

  wat doet de rest van agrariech brabant die geen lid zijn lto.
  dit is toch de meerderheid van brabant.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.