Home

Nieuws 1488 x bekeken 15 reacties

Kogelresten gevonden in wolf Luttelgeest

Rijswijk - De wolf die op 4 juli dood werd gevonden bij Luttelgeest, is niet door een ongeluk om het leven gekomen, maar het lijkt erop dat hij in Polen is doodgeschoten.

Dat blijkt uit aanvullend onderzoek dat Dutch Wildlife Health Centre (DWHC) van de Universiteit Utrecht en Naturalis hebben gedaan.

Op een CT-scan en röntgenfoto van het kadaver zijn kogelrestanten aangetroffen, iets wat niet bleek tijdens eerder onderzoek. "Bij onderzoek van het skelet van het dier werden kleine restanten van een kogel gevonden'', zegt Lyanneke Krauss van het DWHC. "Het skelet is door het DWHC opnieuw onderzocht en ook zijn na analoge inspectie van de huid kleine kogelgaten gevonden.''

Bij een eerste sectie in de zomer constateerden DWHC en Naturalis dat het dier was overleden door ,,een ernstig trauma'', waarschijnlijk veroorzaakt door een aanrijding. Het Vara-programma Vroege Vogels berichtte eerder donderdag dat een botsing niet de doodsoorzaak zou zijn.

Ook zouden in de wolvenmaag de resten zijn gevonden van een Poolse bever. Dat kan alleen verklaard worden als de wolf in Polen is neergeschoten en op nu nog onduidelijke wijze naar ons land is getransporteerd, zegt Vroege Vogels.

De wolvin werd op 4 juli dood gevonden bij Luttelgeest. De vondst leidde tot veel ophef; sommigen veronderstelden dat het dier zelf naar Nederland zou zijn gelopen. Er bestonden ook vermoedens dat een grappenmaker een dode wolf uit Oost-Europa had meegenomen en die in Luttelgeest heeft neergelegd.

Laatste reacties

 • ed12345

  Wat een tijdverdrijf

 • boerke brabant

  Ik dacht dat ze de wolf onderzocht hadden. Als nu blijkt dat die twee kogelgaten zou hebben dan ..dan........... prutsers

 • bankivahoen

  Eindelijk weer een onderwerp op de boerderijsite die ook NIET boeren zal doen reageren, het begon wat saai te worden, de laatste tijd alleen onderwerpen die vooral geen felle discussies uitlokten ! Bewust gedaan redactie om de gemoederen wat te bedaren ?

 • gerrit.lammertink1

  Haha, dus de meest nuchtere mensen kregen toch gelijk. Wat zullen we volgend jaar eens bedenken om de komkommertijd te overbruggen?
  Misschien een ' echte zwarte piet' die vindt dat we in dit land compleet de weg kwijt zijn!!!!

 • Bloemestein

  ben benieuwd hoe alle zelfbenoemde 'deskundigen'zich hieruit gaan redden.Het was toch vanaf het begin duidelijk dat het een grap was.
  Wat is het volgende?een eland in het vondelpark, of een mosasaurus op de pietersberg?

 • agratax2

  Bloemenestein. Ik stel voor volgend jaar een wildvarken + biggen los laten op het Maliveld. Weten we meteen hoe de regenten reageren als hun achtertin wordt omgewoeld en de lieve biggetjes een ellendig boze moeder hebben. De wolf had volgens mij eerst naar het forensisch instituut gemoeten, die zijn gespecialiseerd in dood door geweld, dan hadden we 1 max. 2 dagen geweten dat het hier een misdaad slachtoffer betrof..

 • agratax2

  Dit hele wolfdosier toont aan dat wetenschap, naar een hun gewenste uitslag toe werkt en niet een onpartijdig onderzoek doet. Dit geeft te denken. Hoe kan ik nog voor 100 % vertrouwen hebben in conclusies van wetenschappelijke onderzoeken.

 • veldzicht

  Ik vind het een geweldige mop.

 • minasblunders1

  Agratax, dat heb ik al jaren niet meer. Voor serieuze wetenschap zal je toch echt naar het buitenland uit moeten wijken.

 • Elevage

  Bankivahoen: om mee te doen met de discussies moet je je aanmelden hier. Als je een abonnement hebt op een blad is dat gratis. Maar alle overige liefhebbers moeten betalen om mee te mogen doen! Dus ja, dan lopen er een hoop weg, goede en slechte

  En verder: het DWHC zal vast van subsidies aan elkaar hangen (welke instantie niet tegenwoordig) maar zij hebben het geld niet gebruikt om de kennis van de medewerkers op peil te houden. Zal wel verdwenen zijn in de zakken van de verkeerde personen. Dus: afschaffen die hap!

 • minasblunders1

  Elevage, dat mensen moesten betalen was vóór 1 okt. toch ook al zo? Ik vraag me ook af waar iedereen is gebleven. Of waren er tot 1 okt. wel mensen bij die gratis deelnamen? Ikzelf heb ook geen abonnement op het AgD, maar betaal wel voor deze site.

 • Elevage

  minasblunders wij hebben een abonnement op Boerderij en maken gratis gebruik van de site. Ik kan me ook voorstellen dat als je alleen maar hier rondhopt om wat te etterbakken, dat je daar niet voor wilt betalen. Dus er zullen er wel een aantal zijn die nu ergens anders mensen gaan lastig vallen met hun geneuzel.
  Aan de ene kant prettig omdat er afentoe wat ongenuanceerd gereageerd werd, maar aan de andere kant ook jammer: het maakte de boel wat smeuiger ;-)

 • aarthamstra1

  Wel zielig dat wolfje zo is vermoord

 • koestal

  dit onderzoek heeft al weer tonnen gekost,wat een onzin,hoezo crisis ?

 • koestal

  die Polen lachen zich rot,haha !

Laad alle reacties (11)

Of registreer je om te kunnen reageren.