Home

Nieuws 612 x bekeken

Waterschap zet extra pompen in

Ridderkerk - Waterschap Hollandse Delta heeft dinsdag nog extra pompcapaciteit ingezet tegen de wateroverlast. Ook in Schieland en Krimpenerwaard zijn noodpompen aan het malen, daar is de situatie volgens het schap redelijk onder controle.

Dit waterschap meldt nog een week nodigt te hebben om het waterpeil in de Krimpenerwaard weer normaal te krijgen. Ook in Rivierenland draaien noodpompen. Andere waterschappen, waaronder Scheldestromen in Zeeland, melden inmiddels dalende waterstanden. Wel wordt rekening gehouden met meer neerslag de komende dagen. De Unie van Waterschappen concludeert dat het watersysteem 'behoorlijk op orde is'. De waterschappen konden de extreme buien van afgelopen weekend goed aan, aldus de Unie.

Of registreer je om te kunnen reageren.