Home

Nieuws 2 reacties

Waterschap Noorderzijlvest stopt proef eendenkroos

Groningen - Het waterschap Noorderzijlvest stopt met een proef waarbij afvalwater wordt gezuiverd met behulp van eendenkroos. Het waterschap kan geen afnemer voor het eendenkroos vinden.

"Ook al was de proef een succes, we gaan er niet mee door", zegt bestuurder Bob van Zanten van het waterschap, in het Dagblad van het Noorden. "We kunnen dat kroos niet kwijt, daarom stoppen we ermee." Bij het experiment werkte Noorderzijlvest samen met Wageningen Universiteit, dat al jaren onderzoek doet naar het gebruik van eendenkroos in veevoeder en voedingsmiddelen.

Laatste reacties

  • Bloemestein

    Zouden ze al geprobeerd hebben het te vergisten? lijkt me best haalbaar, ook in installaties met z.g.n. co-vergisting, of is dit wellicht te ingewikkeld, er is natuurlijk nog geen ambtenaar die hiervan gehoord heeft.

  • agratax2

    Bloemenstein ik denk dat eendenkroos niet voorkomt in de toegelaten biomassa voor vergisters en dan is het eenvoudig niet toegestaan om het te vergisten. Zolang het niet op een lijst van veevoedergrondstoffen staat zal het wel moeilijk worden zo niet onmogelijk zijn om eendenkroos te verkopen als veevoer. Een ambtenaar heeft nu eenmaal zijn regels en afwijken betekent einde loopbaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.