Home

Nieuws

Voorwaardelijke stillegging om mestlozing

's Hertogenbosch – De rechtbank in Den Bosch heeft een werkstraf, een voorwaardelijke gevangenisstraf, en een voorwaardelijke stellegging opgelegd aan een veehouder uit het Noord-Brabantse Someren, die in september 2010 en december 2011 mest heeft geloosd op het oppervlaktewater.

De straf komt grotendeels overeen met de eis van de officier van justitie. De veehouder heeft altijd ontkend iets te maken te hebben met de mestlozingen, hoewel een slang werd aangetroffen waardoor mest vanuit zijn opslagtank naar de sloot werd afgevoerd.

De rechtbank heeft bij de veroordeling rekening gehouden met een eerdere veroordeling in 2011, waarbij de veehouder een gevangenisstraf van drie jaar kreeg opgelegd, waarvan twee jaar voorwaardelijk. Aan de andere kant houdt de rechtbank ook rekening met de persoonlijke omstandigheden. De zoon van de veehouder, beoogd opvolger, is overleden door een noodlottig bedrijfsongeval.

De man moet 100 uur werkstraf uitvoeren. Daarnaast krijgt hij een voorwaardelijke gevangenisstraf van  een half jaar en een voorwaardelijke stillegging van het bedrijf voor een half jaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.