Home

Nieuws 1 reactie

Voor 1 miljard aan biologische voeding verkocht

Zeist - De totale consumentenbestedingen aan biologische voeding zijn in 2012 voor het eerst boven de 1 miljard euro uitgekomen.

Dit blijkt uit een inventarisatie van ketenorganisatie Bionext, gedaan in opdracht van het ministerie van Economische Zaken. Bionext was voorheen bekend als Biologica.
De meeste biologische voedingsmiddelen worden gekocht in de reguliere supermarkten, de biologische speciaalzaken en restaurants. Volgens de Monitor Duurzaam Voedsel 2012, die in juni is verschenen, waren deze verkoopkanalen samen goed voor 934 miljoen euro. Uit de inventarisatie van Bionext blijkt dat in overige verkoopkanalen zoals boerenmarkten, boerderijwinkels en reguliere speciaalzaken voor nog eens 70,1 miljoen euro aan biologische voedingsmiddelen is gekocht.
Bavo van den Idsert, directeur Bionext: "gecertificeerde biologische voeding is breed verkrijgbaar. Denk aan de potjes babyvoeding die bij de drogist liggen, de verse AGF bij de groentezaak of het vlees op de boerenmarkt. Een kwart van de biologische boerderijen doet aan directe verkoop en heeft een webshop of boerderijwinkel. Daar zitten grote, succesvolle initiatieven tussen."

Eén reactie

  • alco1

    Mooi resultaat en nu er mee op de exportmarkt, dan levert het ook nog bijdrage aan onze economie.

Of registreer je om te kunnen reageren.