Home

Nieuws 2 reacties

Vetsmelters moeten schadevergoeding betalen

Gent - De Belgische vetsmelters Jan en Lucien Verkest zijn door de correctionele rechtbank in Gent veroordeeld tot het betalen van een schadevergoeding van meer dan 1 miljoen euro aan gedupeerde partijen van de dioxinecrisis van 1999.

Het veevoederbedrijf De Brabander voeders in Roeselare krijgt het grootste deel van het bedrag, ongeveer 1 miljoen euro. De rest gaat naar een 46 tal kleinere zelfstandigen, hoofdzakelijk slagers. Zij krijgen schadevergoedingen die variëren van enkele tientallen euro's tot maximaal 4.000 euro.

Vader en zoon Verkest verkochten in 1999 een mengsel van dierlijk en technisch met dioxinen vervuild vet als zuiver dierlijk vet. Het verontreinigde product werd aan verschillende veevoerbedrijven geleverd en verwerkt in veevoeders. Er volgde een groot dioxineschandaal dat er toe leidde dat vlees en zuivel preventief uit de schappen werd gehaald. In 2010 werden vader en zoon Verkest strafrechtelijk veroordeeld.

Laatste reacties

  • The Hulk

    Hallo,

    Even nachekken al die info op www.nieuwsblad.be
    Artikel nog niet gans gelezen maar Belgische staat loopt maar liefst 10 miljoen euro mis door het feit ze de rechtzaak waren vergeten ...

  • Jan Arthur

    Vergeten? De deugnieterij is het land geen meesterja!

Of registreer je om te kunnen reageren.