Home

Nieuws 2179 x bekeken

Vergister Heeten wacht mogelijk herstart

Heeten - De mestvergistingsinstallatie in Heeten wacht op een herstart. Eigenaar Schücking Energieprojecten in Enschede is in gesprek met mogelijke financiers.

De banken willen geen financiële steun geven aan het project dat sinds de start in 2007 in moeilijkheden is.

Buurtbewoners klagen vanaf het begin over stankoverlast. Ook waren er problemen met de werking van de installatie en leverde de vergister onvoldoende rendement op.

Een groep van vijftig varkenshouders verenigd in Biogreen hebben het vergistingsproject voor 6 miljoen euro gestart in 2007. De vergister ging in 2010 voor de eerste keer failliet. Bieleveld Bio-energie zorgde voor een doorstart, maar in maart 2012 ging de vergister weer failliet. Najaar 2012 nam BKC International het project over en vormt met Schücking Energy Group en Sepa Green Energy een consortium onder de naam Bio Energy Partners.

De vergister is sinds januari volledig in handen van Schücking. Kalvervleesbedrijf BKC International verkocht haar aandeel begin dit jaar omdat voor de kalvermest een andere bestemming is gevonden. Ook Sepa Green trok haar aandeel terug.

Of registreer je om te kunnen reageren.