Home

Nieuws 614 x bekeken 1 reactie

VVD kritisch over fusie agentschappen

Den Haag – De VVD is kritisch over de fusie tussen Agentschap NL en Dienst Regelingen. Dat blijkt uit de schriftelijk vragen die de partij heeft ingediend.

Agentschap NL en Dienst Regelingen moeten per 1 januari 2014 fuseren. Daarbij moet de nieuwe organisatie zich gaan richten op uitvoering van zowel nationaal als Europees beleid.  Hoewel de VVD positief is over het stroomlijnen van de Rijksdienst om efficiënter te kunnen werken, is de partij wel bezorgd of deze doelstellingen wel worden gehaald. "Is er wel vooronderzoek gedaan waaruit blijkt dat de fusie inderdaad leidt tot een kleinere organisatie en een efficiëntere bedrijfsvoering?", vraagt VVD-Kamerlid Helma Lodders. Ze wil weten welke taken het nieuwe agentschap precies gaat uitvoeren en wie verantwoordelijk is. Ze vraagt of de minister kan verzekeren dat de fusie niet leidt tot extra bureaucratische hobbels voor ondernemers.  Lodders verwijst hierbij naar de NVWA: "De NVWA heeft vijf jaar na de fusie nog steeds niet haar interne organisatie op orde en bij de NVWA heeft de fusie niet geleid tot de gewenste doelen om te komen tot een betere efficiency en doelmatigheid in de organisatie." Ook bij Dienst Regelingen loopt nog een verbetertraject voor de organisatie.

De VVD wil ook weten waarom de Kamer pas zo laat is ingelicht over de voorgenomen fusie, die al over 2,5 maand van kracht moet zijn.

Eén reactie

  • koestal

    complexe materie

Of registreer je om te kunnen reageren.