Home

Nieuws 1839 x bekeken

Subsidie voor projecten Bionext

Den Haag – Het ministerie van landbouw geeft de biologische sectororganisatie Bionext komend jaar 130.000 euro subsidie om beleidsrelevante projecten die voor de sector van belang zijn verder te professionaliseren.

Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw in reactie op vragen van de Tweede Kamer. "Op grond van de Beleidsnota biologische landbouwketen is gewerkt aan de verdere verzelfstandiging van de biologische sector. Vanaf 2012 is, zoals in de nota was aangekondigd, het beleid op biologische landbouw geïntegreerd in algemeen landbouwbeleid, als één van de vormen van duurzame landbouw", legt Dijksma uit. Er is ook geen streefwaarde meer voor het aandeel biologische productie.

De doelen voor het stimuleren van biologische landbouw zijn daarmee gelijk geworden aan die van de reguliere landbouw. Wel ondersteunt Dijksma de biologische keten actief om aansluiting te vinden in het topsectorenonderzoek. Ze wijst er tevens op dat de biologische sector gebruik kan maken van bestaande financiële regelingen op het gebied van verduurzaming van de veehouderij.

Dijksma wil daarmee dat de biologische sector op eigen benen komt te staan. Kamerleden tonen bezorgdheid over deze werkwijze. Ze vragen de staatssecretaris daarom of er nog steunmaatregelen voor biologische landbouw zijn. In het verleden waren er meer specifieke subsidieregelingen voor biologische boeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.