Home

Nieuws 3 reacties

'Stop subsidies voor hernieuwbare energie'

Brussel - Er moet een eind komen aan de subsidies voor hernieuwbare energie. Dat was vrijdag in Brussel de eensgezinde boodschap van de topbestuurders van tien energiebedrijven. De bedrijven zijn samen goed voor de helft van de Europese elektriciteitscapaciteit.

Volgens de toplui komt er door die subsidies te veel energie op een markt die toch al kampt met overcapaciteit. Tijdens een persconferentie verweten ze Europa ook geen "duidelijk, voorzienbaar en objectief energiebeleid te hebben, op basis van stabiele en voorspelbare regelgeving". Ze vroegen een drastische omslag in het Europese energiebeleid.

Laatste reacties

  • aj.staal1

    en maar kolencentrales blijven bouwen stop daar dan eerst maar mee

  • koestal

    De nieuwe Eemscentrale bij Delfzijl ,die bijna 1 miljard Euro heeft gekost is nu al overbodig.

  • John*

    een paar kerncentrales er tussenuit pakken en de markt is weer in balans. al heb ik liever dat de olie, kolen en gas centrales uit bedrijf genomen worden zodat er meer co2 in de aarde blijft zitten.

Of registreer je om te kunnen reageren.