Home

Nieuws 406 x bekeken

Samenwerking Franse boeren en politie tegen diefstallen

Aveyron – De Franse politie gaat nauw samenwerken met de boerenbond FNSEA om de toenemende golf diefstallen op het platteland in te dammen.

Beide partijen zetten samen een website op waarop op regionaal niveau informatie verspreid en uitgewisseld kan worden. Ook zal de politie boeren adviseren over maatregelen die ze zelf kunnen nemen.

De FNSEA stelde al eerder dat het met de diefstallen uit de hand is gelopen. Volgens de bond gaat het al lang niet meer om hier en daar wat aardappelen of fruit maar romen georganiseerde bendes met vrachtauto’s het platteland af om grote partijen aardappelen, graan, groente of fruit maar ook schapen of kalveren weg te roven. Ook de diefstal van trekkers en ander kostbaar materieel neemt hand over hand toe.

De boerenbond hoopt dat de politie meer op het platteland gaat surveilleren maar heeft daar een hard hoofd in. "Buiten de steden zijn steeds minder agenten te vinden", aldus secretaris-generaal Dominique Barrau. Hij noemt het uitwisselen van informatie daarom een eerste stap. De FNSEA gaat verder praten met de bond van aannemers FFB over preventieve maatregelen die boeren kunnen nemen in en rond hun gebouwen.

Of registreer je om te kunnen reageren.