Home

Nieuws 789 x bekeken

SGP wil meer steun voor innovatief biogas

Den Haag – SGP-Kamerlid Roelof Bisschop heeft staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu in een motie gevraagd om volledige dubbeltelling van biobrandstoffen uit geraffineerd gras voor het behalen van de doelstelling voor duurzame energie.

Bisschop verwijst hiermee naar afspraken die hierover in de Green Deal zijn gemaakt.
Mansveld wijst de motie van Bisschop niet direct af. “Biogas uit geraffineerd gras staat op de twijfellijst voor eventuele dubbeltelling. We hebben nog geen definitieve afweging gemaakt, maar het is ook nog geen nee”, zegt Mansveld. Ze wil eerst verdere resultaten afwachten. Om de Kamer tegemoet te komen in het verzoek, zegt ze de dubbeltelling te steunen als de businesscase gaat lopen. De dubbeltelling loopt dan voor vijf jaar. Mansveld wil eerst dat de techniek wordt bewezen voordat ze de steun krijgen. Bisschop ziet liever dat het innovatieve project, net als andere innovatieve projecten het voordeel van de twijfel krijgen, om vervolgens geëvalueerd te worden. “Veel innovatieve ideeën worden in het begintraject gesmoord in de regelgeving. Dat willen we met deze motie voorkomen.”
De Tweede Kamer stemt dinsdag over de motie.

Of registreer je om te kunnen reageren.