Home

Nieuws

Roep om verscherping antibioticabeleid Vlaanderen

Brussel - Ook in Vlaanderen neemt de roep om een scherper antibioticabeleid toe. Het Vlaamse parlementslid Tine Eerlingen heeft de minister van volksgezondheid, Laurette Onkelynx opgeroepen om te komen tot een verbod op het gebruik van derde en vierde generatie antibiotica bij varkens, tenzij er geen enkel alternatief is. Dat meldt Vilt.

De Vlaamse volksvertegenwoordigster verwijst naar Nederland waar de veehouderij er in is geslaagd het antibioticaverbruik in enkele jaren terug te dringen met meer dan 50 procent. Eerlingen pleit voor een wettelijke erkenning van het gebruik van zinkoxide bij biggen, om zo het verbruik van antibiotica terug te dringen. Eerlingen wil verder ook paal en perk stellen aan het gebruik van antibiotica in de veehouderij die voor humaan gebruik van groot belang zijn. Verder pleit ze voor verbetering van de bedrijfshygiëne om zo insleep van ziekten te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.