Home

Nieuws 1488 x bekeken

Rechtszaak Niels Lentjes weer aangehouden

Arnhem - De rechtszaak dinsdagmorgen tegen Niels Lentjes is weer aangehouden. De advocaat van Lentjes wilde een getuige horen die was verhinderd.

Lentjes was zelf aanwezig en ontkende tegenover de meervoudige kamer dat hij iets te maken heeft met diefstal van voer. Na de zitting van amper een kwartier wilde Lentjes ook niets zeggen.

De nu 20-jarige jongen is gedagvaard door het Openbaar Ministerie, omdat hij verdacht wordt van flessentrekkerij. De mest- en fouragehandelaar zou in de periode van september tot halverwege oktober 2011 fourage, zoals stro, hooi en mais, hebben gekocht zonder te betalen. Er is veertien keer aangifte gedaan tegen hem door boeren die het voer 'verkochten' en een transporteur die zes ladingen stro voor Lentjes vervoerde. Het zou gaan om een schadepost van 130.000 euro.

De verdediging wil graag de getuige B. Meester horen. Deze boer had destijds (een deel van) de 'gekochte' fourage op het erf liggen.

In het dikke dossier staan diverse beschuldigingen aan het adres van Lentjes. Advocaat Lars Langenberg van Raetsluy Advocaten in Breda, die namens de mesthandelaar de verdediging voerde, heeft twijfels over de beschuldigingen. M. Schraa, een ex-medewerker van Lentjes, zou belastende verklaringen hebben afgelegd over de jonge handelaar en B. Meester. Zowel Langenberg als de meervoudige kamer willen beide getuigen horen.

De zes aanwezige gedupeerden die aanwezig waren kozen ervoor om in de komende zitting, gepland binnen drie maanden, hun verhaal te doen en hun vorderingen toe te lichten.

Of registreer je om te kunnen reageren.