Home

Nieuws 1556 x bekeken 1 reactie

Rechter blokkeert groter bouwblok Landerd

Landerd - De provincie Noord-Brabant heeft terecht een vergroting van een bouwblok in de gemeente Landerd niet toegestaan. Dat zegt de Raad van State in een zaak, die was aangespannen door een intensieve veehouderij uit de plaats Zeeland in de gemeente Landerd.

De ondernemer voerde bij de rechter aan dat voor 20 maart 2010 toezeggingen waren gedaan op grond waarvan hij aanspraak kon maken op een bouwblok van 3 hectare, zoals tot dan was voorzien in het bestemmingsplan.

Het bedrijf lag in een landbouwontwikkelingsgebied waar in principe ruimte was voor uitbreiding tot 3 hectare, tot de provincie die mogelijkheid blokkeerde via de Verordening Ruimte.

De rechter zegt dat uit de stukken niet kan worden opgemaakt dat de gemeente aan de intensieve veehouder toezeggingen heeft gedaan, waardoor de ondernemer erop kon vertrouwen dat hij een groter bouwblok zou hebben voor de uitbreiding van zijn bedrijf. Zijn plannen voor uitbreiding bleken overigens te realiseren binnen het bouwblok van 1,5 hectare.

Eén reactie

  • minasblunders1

    Als er toezeggingen zijn gedaan die wél zwart op wit staan, dan bedenkt deze 'hoogstaande' rechterlijke macht wel weer iets anders om ondernemers in het ongelijk te stellen. Niet meer serieus te nemen, die 'recht'spraak in dit land.

Of registreer je om te kunnen reageren.