Home

Nieuws 353 x bekeken

'Platform Verduurzaming Voedsel is effectief'

Den Haag – Het Platform Verduurzaming Voedsel is effectief geweest. Dat oordeelt Bureau Bartels in een evaluatie van het project.

Door het platform zijn bedrijven zich ervan bewust geworden dat verduurzaming van voedsel moet gebeuren door samenwerking in ketenverband. Daarnaast heeft het platform er aan bijgedragen dat de verduurzamingsslag handen en voeten heeft gekregen om in de praktijk aan de slag te gaan. De subsidie voor duurzaamheidsinnovaties heeft hier ook aan bijgedragen, constateren de onderzoekers.

In het platform hebben vijf private partijen - het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie, Koninklijke Horeca Nederland, Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties en Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland - samen met het ministerie van EZ gewerkt aan verduurzaming van voedsel. Het project liep van 2009 tot 2012. De Alliantie Verduurzaming Voedsel heeft het project zelfstandig voortgezet.

Of registreer je om te kunnen reageren.