Home

Nieuws 780 x bekeken 3 reacties

PVV wil opnieuw debat over Hedwigepolder

Den Haag - PVV-Kamerlid Dion Graus wil het debat over de ontpoldering van de Zeeuws-Vlaamse Hedwigepolder opnieuw openen. In de Tweede Kamer vroeg hij een debat aan naar aanleiding van onderzoek van de ingenieursbureaus Svasek Hydraulics en Tauw naar de ontpoldering.

Zij concluderen dat door de ontpoldering geen getijde-natuur zal ontstaan in het gebied, maar dat er na een paar jaar een laag slib zal ontstaan van 5 tot 10 centimeter per jaar, waardoor er een dikke kleilaag zal ontstaan waar alleen riet op groeit.

Graus kreeg steun voor zijn verzoek voor een debat steun van SGP, SP, CDA. Omdat de VVD, PvdA, Christenunie, Groenlinks en D66 geen nieuw debat willen, was er geen meerderheid. Wel kreeg Graus genoeg steun voor een dertigledendebat. Ook komt er een brief van het kabinet over de onderzoeken van de ingenieursbureaus. Graus vroeg om in de tussentijd geen onomkeerbare stappen te nemen bij de ontpoldering van de Hedwigepolder.

Laatste reacties

  • afm

    hedwigepolder. het grooste geldverslinde project van nederland. waar de vvd vrolik aan mee werkt. er moet tog bezuinigt worden? vvd

  • helvo2

    vvd wil alleen lagere belasting voor de rijken,die geeft helemaal niets om de landbouw,en die domme boeren maar op de vvd stemmen.

  • Elevage

    helvo1, ook al ben ik geen domme boer, het maakt tegenwoordig helemaal niet meer uit waar je op stemt, want er is er niet 1 die zijn verkiezingsprogramma uitvoert, niet op landbouwgebied en eigenlijk op geen enkel gebied ;-(

Of registreer je om te kunnen reageren.