Home

Nieuws 1028 x bekeken

Overname Vion zet 2 Sisters op verlies

Birmingham – Het Britse 2 Sisters Food Group heeft in het boekjaar tot eind juli 39 miljoen euro verlies geleden. Een jaar eerder kwam nog een winst van bijna 50 miljoen euro uit de bus.

De verslechtering is grotendeels te wijten aan de overname van de Britse rundvlees- en kippenactiviteiten van Vion, waarvan de kippendivisie nog altijd verlies lijdt. 2 Sisters is dan ook volop bezig met de integratie en consolidatie met als doel volgend jaar bij deze activiteiten quitte te draaien. Vooral door die overname steeg de omzet van Boparan Holdings, het moederbedrijf van 2 Sisters, met bijna een kwart naar 3,4 miljoen euro. De onderneming meldt daarbij dat de voormalige Vion-bedrijven in de eerste jaarhelft 427 miljoen aan omzet opbrachten.

Topman en eigenaar Ranjit Singh stelt dat de marktomstandigheden nog altijd buitengewoon moeilijk zijn 'doordat de inflatie de consument die toch al onder druk staat verder treft maar ook door de gevolgen van het paardenvleesschandaal op de voedingssector'. ''In samenwerking met onze klanten hebben we de verkopen op kunnen voeren hoewel de winstgevendheid lager was door tegenwind bij gekoelde producten en de verdunning door de Vion-acquisitie'', zegt Singh. Die overname is overigens pas op 18 juni definitief goedgekeurd door de Britse concurrentiedienst.

2 Sisters is nu bezig met het consolideren van zijn vestigingen, waarbij inmiddels drie fabrieken zijn gesloten en de sluiting van een vierde is aangekondigd. Singh verwacht daarbij overigens dat de markt moeilijk zal blijven. Door de getroffen en andere maatregelen hoopt hij dat marges in het lopende boekjaar echter weer op te kunnen voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.