Home

Nieuws 802 x bekeken 5 reacties

'Oostvaardersplassen Nationaal Park'

Lelystad - Groenlinks in Provinciale Staten in Flevoland wil dat de Oostvaardersplassen de status Nationaal Park krijgen. De provinciale fractie van de partij vindt dat het natuurgebied die nationale status verdient.

Volgens Groenlinks geeft de status 'een enorme impuls aan de natuurbeleving, recreatie en toerisme; dat is goed voor de economische ontwikkeling van de provincie'. Oostvaardersplassen is een natuurgebied van 5.600 hectare, dat aanvankelijk bedoeld was voor de ontwikkeling van industrie en glastuinbouw.

Laatste reacties

 • veldzicht

  Nou prachtig,al die beesten te zien creperen s,winters
  er moeten nog meer lobbyisten rond lopen in Den Haag,
  maar ja geld zat ,n miljard meer of minder voor nieuwe
  natuur maakt ook niet uit.

 • alco1

  Nou. Nieuwe impuls. Het kan ook tegen je gaan werken als toeristen het ware te zien krijgen. Van Groen Links hebben ze vast en zeker alleen de film gezien.

 • aarthamstra1

  56.000.000 vierkanten meter. Nou mevr Verburg hoeveel hongerige mensen monden kan je daar mee vullen. Zouden er nog holbewoners te vinden zijn om het geheel compleet te maken . De stadsboer terug lijkt me ook leuk. Kan je ook een mooi tv programma maken ,Boer zoekt stad.
  En dan de hele boel privatiseren ,De Chinese overheid is in de markt .
  Wat een leuk spelletje regeren.

 • Dierenvriend

  Nu ga ik mij toch echt af vragen of ėėn van de statenleden wel eens in de Oostvaardersplassen geweest is. Het is een totaal uitgeleefd gebied aan het worden wat in de zomer maar beperkt toegankelijk is . En dat in de winter al helemaal niet meer toegankelijk is en dat is misschien maar goed ook zodat de bezoekers de heersende ellende bespaard blijft. En zo'n gebied moet dan de status van Nationaal park krijgen . Ik raad die zelfde statenleden aan om maar eens op www.stophetleed.nl te kijken . Maar je kunt ook de kop in het zand steken en doen als of er niets aan de hand is.

 • reiziger

  goed idee wel even voor betreden mondkapjes uitdelen de kadaverlucht kan je anders teveel worden 2000 rottende dieren kan best stinken

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.