Home

Nieuws 394 x bekeken

Omzet Unilever daalt flink

Rotterdam - Unilever heeft de omzet in het derde kwartaal flink zien dalen. Het levens- en wasmiddelenconcern maakte donderdag bekend dat het te kampen had met ongunstige wisselkoersen.

Vorige maand zei Unilever al dat de groei in opkomende markten is afgezwakt.

De totale omzet daalde in de afgelopen drie maanden met 6,5 procent tot 12,5 miljard euro. Analisten rekenden gemiddeld op een omzet van 12,9 miljard euro. Wisselkoersen hadden een negatief effect van 8,5 procent, aldus Unilever.

De onderliggende omzetgroei, exclusief de effecten van overnames en andere variabele kosten, kwam uit op 3,2 procent, waarbij de opkomende markten nog steeds met 5,9 procent groeiden. De verkoopvolumes namen met 1,9 procent toe, terwijl Unilever de prijzen met 1,3 procent wist te verhogen. Met name bij de tak Levensmiddelen namen de omzetgroei en volumes af. Verzorgingsproducten van Unilever zaten nog steeds in de lift met een groei van 5,8 procent.

Topman Paul Polman liet in een toelichting weten dat opkomende markten nog steeds een ,,belangrijke groeimogelijkheid'' bieden. In Europa en Noord-Amerika ziet Unilever nog steeds geen verbetering in de marktomstandigheden. In Europa groeide de omzet onderliggend met 0,4 procent, terwijl de prijzen met 1,7 procent werden verlaagd.

In het vierde kwartaal rekent Unilever op een verbetering van de omzetgroei ten opzichte van dit kwartaal, voornamelijk door innovaties, aldus Polman. Hij merkte verder op dat de omzetgroei over de afgelopen 9 maanden 4,4 procent bedroeg en daarmee boven het marktgemiddelde uitkwam. Ook voor heel 2013 mikt Unilever op een onderliggende groei die boven de rest van de markt uitstijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.