Home

Nieuws

Nog geen besluit over vervolging Selten

Rotterdam - Het Openbaar Ministerie heeft nog geen besluit genomen over de eventuele vervolging van Vleesgroothandel Willy Selten. De Inlichtingen- en Opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft het onderzoek naar mogelijke fraude met paardenvlees nog niet afgerond.

Het bedrijf wordt ervan verdacht paardenvlees te hebben verkocht als rundvlees. Een woordvoerder van het openbaar ministerie meldt dat het onderzoek naar het inmiddels failliete bedrijf in een afrondende fase is. Een afsluitend proces-verbaal wordt op zijn vroegst dit najaar verwacht. Daarna neemt het openbaar ministerie een beslissing over eventuele vervolging.

Directeur Willy Selten, een plaatsvervangend directeur en een medewerker van de administratie zijn in mei van dit jaar als verdachte gehoord. De directie is destijds enkele dagen in verzekering gesteld.

De NVWA heeft op basis van de administratie van het bedrijf geconcludeerd dat het bedrijf paardenvlees en rundvlees aankocht, maar alleen rundvlees verkocht. De afgelopen maanden heeft curator van het failliete bedrijf Jaap van der Meer onderzoek laten doen naar de herkomst van het opgeslagen vlees. Volgens Van der Meer komen deskundigen (ook die van de NVWA) dat het onderzochte vlees afkomstig is van EU-erkende slachterijen, waardoor het naar de opvatting van de curator geschikt is voor verkoop voor de humane markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.