Home

Nieuws 1252 x bekeken 1 reactie

Nieuwe natuurwet opnieuw vertraagd

Den Haag – De nieuwe natuurwet laat voorlopig nog op zich wachten.

Volgens staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) is inwerkingtreding per 1 januari volgend jaar, het oorspronkelijke plan, 'niet reëel'. Plannen voor deze wet zijn alweer zo'n vijf jaar oud. Onder toenmalig minister Gerda Verburg werd besloten drie bestaande natuurwetten samen te voegen tot één nieuwe, zonder al te veel aan de inhoud te veranderen. Dit proces raakte vertraagd toen haar ambtsopvolger Henk Bleker fikse bezuinigingen op het natuurbudget doorvoerde. Wanneer de wet nu wel van kracht wordt, is nog onduidelijk.

Eén reactie

  • Zippie

    Het zoveelste meer jarenplan uitgevoerd door onze inefficient functionerende overheid, wat uiteindelijk resulteert in een scenario,
    wat onwerkbaar, en bureaucratische zal gaan fungeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.