Home

Nieuws 3 reacties

Nieuwe app attendeert op vogelnest

De Bilt - Een gratis app 'Signalering vogelnesten' is sinds maandag beschikbaar. De app moet boeren en loonwerkers helpen om tijdens het werk op het land vogelnest tijdig te signaleren.

Nadert een loonwerker of boer een nest, dan geeft smartphone of tablet waarop de applicatie is geïnstalleerd, een signaal af. De app haalt de locatiegegevens van nesten uit de database van Landschapsbeheer Nederland. Vrijwilligers en boeren vullen deze database met de juiste gps-coördinaten. De app toont op een kaart de exacte nestlocatie.

In het voorjaar zijn er veel nesten van scholeksters, grutto's en andere weide- en akkervogels in het weiland en bouwland. Vrijwilligers helpen boeren bij de markering van nesten door middel van stokken. Vanuit de trekker vallen deze stokken niet altijd goed op. Met de app is wel precies te zien waar nesten liggen. In het voorjaar van 2014 zal de app 'Signalering vogelnesten' voor het eerst worden ingezet.

Laatste reacties

 • alco1

  Er staat nog net niet bij waar je die 'app' kunt kopen!

 • Bloemestein

  Kopen?
  zoiets wordt toch gratis verstrekt door de vogelbescherming?

 • trijnie

  Leve de vrijwilligers, zo blijft er toch nog wat over.
  En de 'app' is nog gratis ook.

Of registreer je om te kunnen reageren.