Home

Nieuws

Meer fruitteler willen uitbreiden

Roggel - Meer fruittelers dan twee jaar geleden hebben uitbreidingsplannen. Dat blijkt cijfers van marktonderzoekbureau AgriDirect.

 

Het percentage fruittelers met uitbreidingsplannen dit jaar voor het eerst in twee jaar toegenomen. Bijna 12 procent wil de bedrijfsactiviteiten uitbreiden; in 2012 was dit nog ruim 10 procent. Daarnaast is het percentage telers met beëindigingsplannen dit jaar gedaald.

Dat de Nederlandse fruittelers de toekomst weer positiever tegemoet zien, blijkt ook uit de voortgezette daling van het percentage 'stoppers'. In 2012 gaf 10,1 procent van de fruittelers aan de bedrijfsactiviteiten te willen beëindigen; in 2013 ligt dit percentage op 7,6 procent.
Dit blijkt uit de jaarlijkse FruitteeltScanner van AgriDirect in Roggel. Tijdens deze telefonische inventarisatie beantwoordden in augustus van dit jaar ruim 900 Nederlandse fruittelers vragen over onder andere toekomst- en investeringsplannen.

Of registreer je om te kunnen reageren.