Home

Nieuws 1026 x bekeken 1 reactie

Meer controles op transport jonge dieren

Den Haag – Bij controles op diertransporten wordt er meer aandacht gevestigd op transport van jonge dieren die nog melkvoeding krijgen en van niet meer productieve dieren.

Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw in een brief aan de Tweede Kamer.

Het ministerie van landbouw gaat zich bij het verbeteren van veetransporten vooral richten op naleving van de huidige regels. Het naleven kan volgens het ministerie worden verbeterd, bijvoorbeeld door onduidelijke regels duidelijker te omschrijven. Staatssecretaris Sharon Dijksma van landbouw wil dat voorlopers op het gebied van welzijnsvriendelijk diertransport ook echt de vruchten kunnen plukken van hun voorloperschap. Transporteurs die de grenzen opzoeken van wat wel en niet mag, krijgen extra aandacht van de toezichthouder.

Het aantal controles dat door de NVWA is uitgevoerd op diertransporten is afgenomen van 1.874 in 2011 naar 1.118 in de eerste negen maanden van 2013. Het aantal overtredingen schommelt van 222 in 2011 naar 352 in 2012 en 219 in 2013.

Eén reactie

  • schoenmakers1

    maken dat de regels goed zijn voor de dieren zou ook al veel helpen, maar dat zou misschien te goed zijn voor de dieren en de boeren

Of registreer je om te kunnen reageren.