Home

Nieuws 3025 x bekeken

Meer boeren krijgen toeslag voor 1 januari

Den Haag - Het ministerie van Economische Zaken verwacht 90 procent van de boeren die toeslagen hebben aangevraagd voor 31 december te kunnen betalen. Dat schrijft staatssecretaris Sharon Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

Daarmee is de doelstelling verhoogd ten opzichte van vorig jaar. Toen was het streven om 82 procent van de boeren voor de jaarwisseling te betalen.

Volgens het schema moet 98 procent van de boeren hun premie voor 28 februari 2014 hebben ontvangen. Het ministerie houdt 1 mei 2014 aan om vrijwel alle boeren te hebben uitbetaald. “Uit ervaring blijkt dat 100 procent uitbetalen voor 1 mei niet geheel mogelijk is, meestal komt dit door nog onvolledige informatieverstrekking van de landbouwers”, aldus Dijksma. Alle premies moeten uiterlijk 30 juni 2014 zijn uitgekeerd.

Het subsidiebedrag voor de brede weersverzekering (artikel 68) wordt naar verwachting in december wederom bijna volledig uitbetaald. De uitbetaling van de overige artikel 68-regelingen start vanaf 1 januari 2014. Dat gebeurt ook met de uitbetaling van de premies voor agrarisch natuurbeheer (SNL) en de probleemgebiedenregeling. Deze betalingen moeten voor 15 mei 2014 zijn afgerond.

In totaal hebben ruim 50.000 boeren in Nederland subsidie aangevraagd via de bedrijfstoeslagenregeling. In totaal gaat het om een bedrag van 875 miljoen euro directe inkomenssteun.

Of registreer je om te kunnen reageren.