Home

Nieuws 5 reacties

Kritiek op uitspraken Ploumen over VanDrie

Den Haag – In het licht van recente voedselschandalen is het niet kies dat minister Ploumen (Internationale Handel) haar steun heeft uitgesproken voor VanDrie Group. Dat zegt Tweede Kamerlid Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) in een reeks schriftelijke vragen die zij bij het kabinet heeft ingediend.

Onlangs zegde Ploumen tijdens een bezoek aan een vestiging van de kalfsvleesproducent in Apeldoorn toe het bedrijf te ondersteunen bij het openen van buitenlandse markten. VanDrie tracht voet aan de grond te krijgen in onder meer Japan en Turkije, maar wordt daarbij gehinderd door hoge importtarieven. Ook op de Arabische markt is het lastig zakendoen.

Volgens Thieme komt de belofte van Ploumen wel op een heel ongelukkig moment. In een recente uitzending van Zembla over misstanden in de vleesindustrie werd Ekro, onderdeel van VanDrie, namelijk neergezet als één van de boosdoeners. Zij wil dat Ploumen haar uitspraken over het koploperschap van VanDrie nuanceert.

Laatste reacties

 • wilcovanlaar1

  Laten we hopen dat minister Ploumen het voor elkaar krijgt, om veel landen buiten Europa los te krijgen voor export van kalfsvlees ! En als er een bedrijf is waar je al het vlees kunt traceren is van Drie het wel.

 • VLBD

  Als Zembla en Thieme iets beweerd wordt het meteen tot waarheid verheven!

 • jordi 1455

  dat mensen nog intrappen in dat dom populistisch gelul van Thieme, het wordt eens tijd dat NL wakker wordt en Thieme bij het oud vuil zet.

 • nedviand1

  Geachte mevr. Thieme,

  Wie bent u om dergelijke opmerkingen te maken? Vindt u het integer als een kamerlid - spreek uzelf - de business van haar man - spreek Jaap Korteweg met diens vegetarische producten - telkenmale en zonder ook maar een zweem van gevoel voor kies zijn promoot?

  Pieter J. den Ouden+

 • polsbroek

  Een ieder praat naar dat hij of zij verstand heeft

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.