Home

Nieuws 346 x bekeken

Kraft Foods boekt meer winst

Northfield – Kraft Foods Group heeft het derde kwartaal de winst weten te verhogen door kostenverlagende maatregelen, zoals het terugbrengen van de reclamebudgetten.

De omzet van het voedingsbedrijf was echter lager dan analisten hadden verwacht. Voor het kaassegment rapporteert Kraft Foods hogere prijzen en goede verkoopcijfers. De onderneming moest recent wel 735.000 kazen terugroepen vanwege problemen met de houdbaarheid wat zich zal uiten in de vierde kwartaalcijfers.

Het concern uit de Amerikaanse staat Illinois kwam uit op een nettowinst van 500 miljoen dollar (365 miljoen) euro, tegen 466 miljoen dollar vorig jaar. De omzet daalde 4,2 procent tot 4,39 miljard dollar (3,2 miljard euro). Vorig jaar werd bewust meer volume weggezet in aanloop van de splitsing van de onderneming in Kraft Foods en Mondelez. Laatstgenoemde is een spin-off die voornamelijk snacks verkoopt, van chips en chocolade tot koekjes.
De drankendivisie, met name koffie, zag verkopen met 8 procent dalen. Prijzen daalden in de supermarkt, mede omdat lagere prijzen voor koffiebonen zijn doorgegeven. Het segment dat diepvriesmaaltijden maakt noteert een min van 1 procent. Prijzen voor producten als bacon en hotdogs werden wel met succes verhoogt nadat vlees in de inkoop duurder werd, maar het verkoopvolume lag lager.
De kosten daalden over de hele linie sterk. De uitgaven voor advertenties, marketing en administratie daalden 24 procent. De onderneming, één van de grootste voedingsconcerns van de VS, verhoogde voor het hele jaar een winst van 3,58 dollar per aandeel, waar eerder werd uitgegaan van 3,40 dollar. Analisten zaten een volle dollar onder deze verwachting.

Of registreer je om te kunnen reageren.