Home

Nieuws 1378 x bekeken 1 reactie

'Houd mogelijkheid saldering overeind

Den Haag – Het is onverstandig de mogelijkheid tot het salderen van stikstof te schrappen. Dat stelt Tweede Kamerlid Elbert Dijkgraaf (SGP) naar aanleiding van plannen van het kabinet.

Hij wil dat het instrument in elk geval voor noodgevallen beschikbaar blijft.

In haar wetsvoorstel voor de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) maakt staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) een einde aan de mogelijkheid voor veehouderijen om via provinciale depositiebanken de stikstofuitstoot te salderen. Het zou dan niet meer nodig zijn, vindt zij. Maar Dijkgraaf is het daar niet mee eens.

“Saldering is tot op heden het enige instrument waarmee rond Natura 2000-gebieden nog vergunningen voor bedrijfsuitbreidingen kunnen worden verstrekt”, zegt de SGP’er. “We moeten geen oude schoenen weggooien voor we weten of de nieuwe goed passen en heel blijven.” Dijkgraaf hoopt de staatssecretaris nu met een amendement te dwingen de mogelijkheid tot saldering te handhaven voor het geval de PAS niet goed blijkt te werken.

Eén reactie

  • Hoogbroekland

    Het is inderdaad onverstandig om de oude schoenen weg te gooien als je nog niet weet of de nieuwe passen , het lijkt me zeer lastig om met blote voeten op straat te lopen

Of registreer je om te kunnen reageren.