Home

Nieuws

Honderdste Fair Produce-certificaat uitgereikt

Hoenzadriel - Het honderdste Fair Produce-certificaat is uitgereikt aan plukbedrijf Maatschap Van Oers-Vogel uit het Gelderse Hoenzadriel. Fair Produce is een keurmerk dat garandeert dat de champignons zijn geteeld en verhandeld onder goede arbeidsomstandigheden.

De bedrijven werken volgens de Nederlandse wet- en regelgeving en voldoen aan diverse bovenwettelijke eisen. 
De eigenaren van de champignonkwekerij zijn blij met het certificaat: “De retailers en daarmee onze afnemers eisen een Fair Produce keurmerk voor de champignons die zij inkopen. Een positief resultaat na alle negatieve publiciteit rondom de inzet van arbeidsmigranten in, onder andere de agrarische sector. Met dit certificaat kunnen wij naar onze afnemers hard maken dat we onze medewerkers goed en eerlijk belonen.”
Fair Produce-bestuurder Ko Hooijmans spreekt van een mooi resultaat. “In Nederland heeft Fair Produce inmiddels goede voet aan de grond. Nu gaan we proberen het keurmerk internationaal onder de aandacht te brengen.” Behalve 100 versmarkt bedrijven van de circa 135 paddenstoelondernemingen mogen inmiddels ook 18 snijbedrijven  voor de conservenmarkt 23 handelsbedrijven het certificaat Fair Produce voeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.