Home

Nieuws 2 reacties

'Herstel huizenmarkt platteland blijft achter'

Nieuwegein – Het herstel van het vertrouwen in de woningmarkt blijft op het platteland achter ten opzichte van de grote steden. Dat constateert de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) aan de hand van de verkoopcijfers van het derde kwartaal van dit jaar.

De NVM-makelaars verkochten in het derde kwartaal 10 procent meer huizen dan in het tweede kwartaal en de prijzen daalden minder hard dan voorheen.

NVM-voorzitter Ger Hukker tekent aan dat het herstel vooral in de Randstad plaats vindt. Vooral in krimpgebieden en op het platteland zien de NVM-makelaars nauwelijks tekenen van herstel. De omgeving Oss-Uden-Veghel, het noordoosten van de provincies Friesland, Groningen en Drenthe, en de regio achter Arnhem zijn juist gebieden zwak presteren.

Laatste reacties

Of registreer je om te kunnen reageren.