Home

Nieuws 844 x bekeken

Handel vreest concurrentie veiling

Aalsmeer - De brancheorganisatie voor de groothandel in bloemen en planten VGB begrijpt dat veiling FloraHolland moet reorganiseren, maar vreest dat die meer dan ooit een concurrent wordt van de handel.

"FloraHolland is bezig zich te herpositioneren, maar verkeert daarbij in een spagaat", zegt VGB-voorzitter Herman de Boon.

"Zij (FloraHolland, red) is naarstig op zoek naar een nieuw verdienmodel. Daarbij wil zij zowel de belangen van haar leden dienen als een goede dienstverlener voor de handel zijn. Die twee zijn blijkbaar steeds moeilijker te combineren." De VGB vindt het jammer dat banen verloren gaan, maar vindt het terecht dat de organisatie wordt ingekrompen en klokken in Bleiswijk worden opgeheven.
Sluiting van de hele vestiging Bleiswijk was volgens VGB nog beter geweest. Nu blijft alleen controle over een gebouw over. De VGB vreest dat de veiling van haar vestiging in Bleiswijk een proeftuin wil maken voor eigen commerciële activiteiten. De veiling wil een commerciële tak in het leven roepen voor levering aan retailers en bloemisten.

Of registreer je om te kunnen reageren.