Home

Nieuws 920 x bekeken

Geen ontheffing scheurverbod

Den Haag – Staatssecretaris Sharon Dijksma (landbouw) geeft geen tijdelijke ontheffing van het scheurverbod voor grasland.

Zij acht het risico op uitspoeling bij graslandvernieuwing te groot, zo meldt Nieuwe Oogst. Twee maanden geleden diende LTO bij Dijksma een verzoek in voor de ontheffing van het scheurverbod voor zowel zand als löss. In de afgelopen jaren is dat vaker toegestaan, maar de staatssecretaris wil daar dit keer niet aan. Belangrijkste reden is dat het kabinet zich midden in de onderhandelingen met Brussel over het nieuwe actieprogramma Nitraatrichtlijn bevindt. Met het oog op de derogatie voor melkveehouders wil Dijksma die besprekingen niet verder compliceren.

LTO is niet blij met het besluit. De organisaties hekelt vooral het feit dat de staatssecretaris er twee maanden voor nodig heeft gehad om de knoop door te hakken. Daardoor hebben veehouders onnodig lang in onzekerheid gezeten.

Of registreer je om te kunnen reageren.