Home

Nieuws

Fransen koesteren de wolven

Parijs – Driekwart van de Fransen vindt dat wolven een plaats horen te hebben in de natuur in hun land. Velen voegen daar wel aan toe dat de populatie dan wel goed beheerd moet worden.

Dat blijkt uit een opinie-onderzoek door bureau Ifop. Daaruit komt verder naar voren dat 80 procent van de ondervraagden ‘faliekant tegen het uitroeien van de wolven is’. Slechts 6 procent verklaard sterk tegen hun aanwezigheid in Frankrijk te zijn. Dat leidt er ook toe dat 75 procent er tegen is dat de overheid toestemming verleend om wolven als beschermde diersoort af te schieten. In het kader van het beheersplan voor de periode 2013-2017 mogen dit jaar 24 wolven worden geschoten, een aantal dat de komende jaren mondjesmaat oploopt.

Geschat wordt dat er in heel Frankrijk in totaal zo’n 250 wolven voorkomen die jaarlijks vele duizenden slachtoffers eisen onder de lammeren en kalveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.