Home

Nieuws 372 x bekeken

FloraHolland schrapt tweehonderd banen

Aalsmeer- Bloemenveiling FloraHolland gaat reorganiseren en schrapt daarbij ongeveer tweehonderd voltijdbanen. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.

Door de veranderende marktomstandigheden heeft het veilingbedrijf minder werk en lopen de inkomsten terug. "De organisatie zal compacter en eenvoudiger worden ingericht. Het aantal managementfuncties wordt met ongeveer 25 procent ingekrompen'', aldus FloraHolland. De onderneming sluit gedwongen ontslagen niet uit.

FloraHolland verwacht dat de eenmalige kosten van de reorganisatie ongeveer 20 miljoen euro bedragen.

CNV Dienstenbond begrijpt wel dat de onderneming moet reorganiseren. "Het aanbod van werk op de veilingvloer loopt terug, mede doordat het bedrijf de werkzaamheden onder invloed van digitalisering anders gaat organiseren'', aldus de vakbond.

Of registreer je om te kunnen reageren.