Home

Nieuws 1499 x bekeken 5 reacties

Faunafonds moet miljoen bezuinigen

Dordrecht - Het Faunafonds moet een miljoen euro bezuinigen vanaf komend jaar. Dit vloeit voort uit de overheveling van het fonds naar de provincies en uit het ganzenakkoord.

Dat bevestigen Jos Roemaat, voorzitter van Agrarisch en Particulier Natuur en Landschapsbeheer (APnl) en Peter de Koeijer, bestuurder van ZLTO en van het Faunafonds. Beiden waren betrokken bij de totstandkoming van het ganzenakkoord, dat per 1 januari 2014 in werking treedt.

Momenteel wordt onderzocht hoe het Faunafonds kan besparen op uitgaven. Verhoging van het drempelbedrag bij schadevergoedingen is een van de opties, bevestigt De Koeijer.

Door het uitblijven van Europese gelden was er een gat van ruim 3 miljoen euro in de bekostiging van het ganzenakkoord. De provincies hebben toegezegd dat probleem komend jaar op te lossen. In 2015 zou dan financiering uit zogeheten pop-gelden mogelijk zijn. Onderdeel van deze afspraak is de besparing op het Faunafonds. De maatregelen die hieruit voortvloeien op het gebied van wildschadevergoedingen moeten voor het eind van het jaar duidelijk zijn, aldus De Koeijer. Het Faunafonds keerde in 2012 ruim 15 miljoen uit aan tegemoetkomingen in wildschade.

Laatste reacties

 • vandenbrandcv1

  blij dat we weer voor de gek gehouden worden ???

 • jordi 1455

  Waar is het geld gebleven wat niet is uitgekeerd aan de boeren?

 • boskwachter

  Dus de koeijer zit met 2 petten op in het G7 overleg, is het niet verstandig om hem per direct van dit dossier af te halen of er maar helemaal mee te stoppen?????

 • Gijs Gans

  dit is allang bekend bij alle LTO portefuille houders van LTO
  DIt is een van de breekpunten van LTO
  Maar meneer SCHenk vindt dit niet erg DIT IS BIJ DE PERS BEKEND letterlijke tekst. DUS de koeier en meneer schenk even iets uitleggen aan u leden u bent zo vaak gewaarschuwd maar u wilt zo slecht luisteren.

 • gjh

  gijs gans die schenk zit alleen zijn zakken te vullen hij heeft voor de boeren nog niets nuttig of positief gedaan en die koeijer moet zijn functie zo snel mogelijk neerleggen want die maakt er een grote puinhoop van en komen er steeds meer ganzen waar niemand op zit te wachten

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.