Home

Nieuws 454 x bekeken

FAVV wil af van gemedicineerd voer

Brussel - De Belgische voedselveiligheidswaakhond, FAVV, wil af van de toepassing van gemedicineerde voeders.

Het wetenschappelijk comité van de FAVV vindt de nadelen van gemedicineerde voeders te groot in relatie tot de voordelen. De FAVV heeft vooral bezwaren in verband met het ontstaan van resistente bacteriën.

De FAVV vindt dat er veel meer ingezet moet worden op preventie. De FAVV heeft minder moeite met de toediening van medicijnen via drinkwater of kunstmelk.

De Belgische voerindustrie, verenigd in de Fenavian, spreekt van een ongenuanceerd advies met een onvodoende wetenschappelijke onderbouwing. De organisatie wijst erop dat de veevoerindustrie juist allerlei maatregelen had voorgesteld om versleping van antibiotica in de fabrieken zoveel mogelijk te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.